Хајлајц

Старион БлогСтарион Блог Овде пишував повеќе од осум месеци и има што да се чита. Ако ве интересира клик на линкот.

Линк

З`ш да не...З`ш да не... Нови колумни од серијалот „з`ш да не...“ секоја сабота во весникот Шпиц.

Линк

Моине фото сторииНа рапорт со Јофе Сите емисии на Youtube каналот.

Линк

Dec 2, 2009

Ако тргнеш еднаш...

http://i47.tinypic.com/rsza5j.jpg
Ако тргнеш еднаш да шеташ по дождов,
да посакаш патот да ти биде влажен,
полн со вирчиња, со чадорчиња полн
Од таксистите и автобусите на ЈСП,
и од гневот на несовесните возачи не плаши се,
такви на патот никогаш не ќе сретнеш
и испрскан нема да бидеш,
ако мислата ти остане сончева, ако избрана
девојка во гужвата ко демек случајно ги допира
твојот ранец и телото твое...

No comments:

Post a Comment